FINISHING FIRST 2018 viser mangfoldighed indenfor efterbehandling.

Den fortsatte trend med individuelle produkter og små oplag kræver nye koncepter indenfor efterbehandling. Denne forståelse er central på branchens event FINISHING FIRST 2018, hvor europæiske trykkerier hos Horizon Academy mødtes fra 18. til 20. september.

Det succesfulde koncept FINISHING FIRST omfatter såvel live demonstrationer af ambitiøse anvendelser i offset- og digitalproduktion som foredrag fra specialister om trends og baggrunde indenfor efterbehandling. Omkring 180 interesserede fra Tyskland, Østrig og Skandinavien såvel som fagforhandlere fra flere østeuropæiske lande deltog i dette års arrangement. FINISHING FIRST har dermed på meget kort tid etableret sig som det vigtigste netværksarrangement, der udover tekniske aspekter også omfatter temaer og aktuelle trends på tværs af den grafiske branche.

I et eget showroom kunne deltagerne i FINISHING FIRST 2018 lade sig overbevise om de mange bæredygtige løsninger fra Horizon. Et højdepunkt var præsentationen af StitchLiner Mark III: Horizon opfylder et stigende behov hos kunderne om afvigende standardformater med færdiggørelsen af sammenhæftede brochurer fra 74 x 105 mm op til 297 x 297 mm. Den store interesse steg også med eksemplet fra en bogproduktion med B2-ark trykt med inkjet: Efter skæring og sammensætning af bogblokkene på SmartStacker blev bøgerne bundet med en 1-tangs-limbinder og skåret til et ensartet slutformat med den tresidede skærerobot HT-30C. Især små oplag kan på fordelagtig vis produceres på denne måde. I modsætning hertil viste Horizon at efterbehandling af større oplag som offsettryk med den modulbyggede limbindermetode CABS 4000S kan lade sig gøre med fuldautomatik med op til 4.000 bøger i timen. Indenfor rulle-inkjet-området præsenterede Horizon sammen med samarbejdspartneren Hunkeler atter en ny løsning – et integreret system til fremstilling af forskelligt falsede flyere.

Automatisering og netværksforbindelse er i fokus.

Under foredragene på FINISHING FIRST 2018 drejede det sig om alt fra den aktuelle båndbredde af forbindelsen til kunderne til automatisering af efterbehandling: I den forbindelse var Mina Smolej, marketingsspecialist hos Quadient, til stede for at vise konkrete eksempler på hvilke muligheder, der eksisterer indenfor den digitale kommunikation i forhold til forbedring af kundeoplevelse, og den nye Horizon direktør Marisa Dütsch viste hvilke forholdsregler den førende på markedet kan opfylde kundeforventninger med i fremtiden i forbindelse med produkt-, service- og projektansvar. Ramona Weiß-Weber, direktør for Hubert & Co. formidlede praktiske erfaringer med indførelsen af det digitale bogtryk: De væsentligste udfordringer i det nye produktionssystem var at kombinere teknologierne fra Screen, Hunkeler og Horizon med hensyn til stabile processer, fleksible løsninger og kompromisløs kvalitet.

Samarbejde i stedet for isolerede løsninger.

”Den maksimale systemnetværksforbindelse og en yderligere øget automatisering regnes i øjeblikket for de vigtigste målsætninger indenfor videreforarbejdning”, konkluderer Yoshihiro Oe, direktør hos Horizon GmbH. Oe nævner, at målet for alle anstrengelserne er størst mulig tilgængelighed til maskiner, hvilket kræver maksimal fleksibilitet fra fabrikanten. Horizon satset dermed på åbne systemer i stedet for isolerede løsninger, siger Yoshihiro Oe: ”Udfordringerne, som koncepterne Print 4.0 og den stigende digitalisering bringer, kan ingen klare alene. Som producent er samarbejdet med kunderne og andre udbydere til Horizon lige så vigtigt som vores produkters kapacitet.

Oktober 2018